Bara för att man är i 20- eller 30-årsåldern behöver ens hud inte vara ung. Det här är något många låter sig luras av och tar för givet, särskilt om man inte har för vana att läsa om hudvårdsprodukter särskilt ofta. Med Biotherm som en av de största, borde dem veta vad de pratar om när det gäller detta.

 

Sanningen är faktiskt den att man kan födas med känsligare hud, leva i en miljö som gör att den åldras snabbare eller helt enkelt inte sköter kroppen som den förtjänar. Och vem vill inte ha en ungdomligare hy så länge det bara går?

 

Det är lite som behövs

Ett bra exempel när huden åldras snabbt är då man utsätter sig för starkt solsken under längre perioder. Biotherm solskydd är just till för att mildra effekten. Man tar nämligen inte enbart på sig solskydd för att undvika att bli bränd och blir man det ändå tvingas man vistas resten av semesterveckorna i skuggan under ett parasoll medan de andra är ute och badar i havet. Solskydd innehåller även extrakt som verkar för en naturlig näringsbalans i huden. Att den inte torkar ut, och därmed åldras snabbare.

 

Detsamma gäller Biotherm produkter man använder efter en dag på stranden. När solen gått ner, det svalnat och man skall bege sig ut för en middag. Då kan det vara lika lämpligt att använda en hudvårdsprodukt, för att fortsatt hålla en naturlig nivå på de ämnen som huden mår bäst av.

 

Därför är exemplet med kropp utsatt för direkt solljus endast just ett exempel. Det finns många andra miljöer där huden påverkas på liknande sätt, där det inte behöver ha med UV-strålning att göra. Det kan vara mycket trafikerade miljöer, att man vistas i rökfyllda miljöer eller annat.

 

Som att borsta tänderna

 

Det är egentligen underligt om man inte behandlar sin hud lika väl som man behandlar sina tänder och tar hand om den lika regelbundet. Det enda som krävs är införandet av en rutin vilken inte behöver ta särskilt mycket tid i anspråk dagligen.

 

Med Biotherm Blue Therapy har företaget tagit fram en hel produktflora anpassad för olika ändamål och det kan för den oinitierade kännas överväldigande att gå igenom listan på olika ögonkrämer, Biotherm serum, nattkräm eller Biotherm Aquasource Gel. Men det är samtidigt en nyttig läsning där man kan lära sig mycket om vad huden behöver för ämnen, om man vill den skall hålla en naturlig balans och ges bästa tänkbara vård.

 

Ge bort som gåva

 

Vill man ändå inte lägga sin tid på hudvårdsprodukter till sig själv, tycker att det är lite väl mycket överkurs och kroppen får bli som den blir när man fyller 50 år, då finns fortfarande en anledning att lära sig mer. Det här är nämligen en av de bästa gåvor man kan ge bort vid tillfällen då det är helt still i tankarna och man måste köpa present. Den brukar uppskattas av de flesta, faktiskt även av de som aldrig använder sådana produkter. Inte minst kan det vara en introduktion till hudvård för många, som då börjar använda dem regelbundet.